علت بالا نیامدن بازی ها و رفع آن ها
شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده که با شوق و اشتیاق برای بازی کردن نشسته اید، اما متوجه شدید که بازی مورد علاقهتان بالا نمی آید. این...
آیا از تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان و نوجوانان و سلامت روان آنها اطلاعی دارید؟ آیا نگرانی والدین در خصوص بازی کردن کودکان خود با بازیهای ویدیویی بهجا است خیر؟ در این مقاله قصد داریم تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان و سلامت روان آنها بررسی کنیم و مزایا و معایب آن را بیان کنیم.
همانطور که میدانید تعداد بیشماری از کودکان، نوجوانان و جوانان در سراسر جهان ساعتهای طولانی از وقت خود را صرف بازیهای ویدیویی میکنند، به همین دلیل مهم است که مزایا و معایب این بازیها و تاثیرات آن بر سلامت ذهنی و جسمی کودکان را بدانیم. پس در این مطلب همراه باشید تا تأثیر ایمرژنت گیمپلی در بازیهای ویدیویی آشنا شویم.
بسیاری از مردم تصورات غلطی درباره تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان و نوجوانان و سلامت روان آنها دارند. اما در واقعیت اینگونه نیست و بسیاری از بازیهای ویدیویی فواید بسیاری دارند. از مهمترین فواید این بازیها میتوان به افزایش مهارتهای پیچیده، یادگیری روشهای حل مسئله و گسترش تعاملات اجتماعی از طریق بازیهای آنلاین اشاره کرد. بهعبارتی بازیهای ویدیویی روشی بسیار خوب جهت تحریک ذهن و بهبود سلامت روان بهشمار میروند.
جهت مشاهده بهترین بازی های اکشن روبلاکس در سال ۲۰۲۲ روی این مطلب کلیک کنید.
اگر شما نیز از گیمرهای حرفهای هستید و زمان زیادی را به انجام بازیهای ویدیویی اختصاص میدهید، بدون شک سخنان زیادی درباره مضرات این نوع بازیها از اطرافیانتان شنیدهاید. «بازیهای ویدیویی باعث ترویج خشونت میشوند»، «بازیهای ویدیویی تاثیرات منفی بر عملکرد درسی گیمرها دارند» یا «با گذشت زمان گیمرها منزوی و گوشهگیر میشوند». اینها نمونهای از این جملاتی هستند که همه ما بارها و بارها آنها را از اطرافیان یا رسانهها شنیدهایم. اما آیا این جملات واقعیت هستند؟ یا اظهارات بیپایه و اساسی هستند که توسط افرادی مطرح میشوند که حتی برای یک ساعت هم بازیهای ویدیویی را تجربه نکردهاند.
بازیهای ویدیویی کمک زیادی به افزایش خلاقیت کودک شما میکند. مطالعات انجام شده، توسط دانشگاه ایالت میشیگان، نشان داد رابطهای مستقیم میان بازیهای ویدیویی و افزایش خلاقیت کودکان، صرف نظر از جنسیت، نژاد یا نوع بازی ویدیویی برقرار است.
بازیهای ویدیویی، عملکرد و سرعت تصمیم گیری کودکان شما را افزایش میدهند. بر اساس مطالعهای که در دانشگاه روچستر انجام شد، گیمرهایی که بازیهای اکشن ویدئویی انجام میدادند، ۲۵ درصد سریعتر از دیگران عکس العمل نشان میدادند، بدون اینکه دقت را از بین ببرند.
بررسی مطالعات انجام شده، نشان میدهد گیمرها قادرند در هر ثانیه ۶ بار تصمیمگیری کنند و بر آن اساس عمل کنند. بهعبارتی آنها چهار برابر سریعتر از افراد معمولی قادر به تصمیمگیری هستند. دافنه باویلر(Daphne Bavelier)، دانشمند علوم اعصاب از دانشگاه ژنو سوئیس و دانشگاه روچستر در نیویورک معتقد است بازیهای اکشن و خشونت آمیز، که بیشتر والدین نگران آن هستند، بیشترین تأثیر مفید را بر مغز کودکان دارد.
در ادامه به بیان برخی از مهمترین تاثیرات ایمرژنت گیمپلی در بازیهای ویدیویی میپردازیم.
بازیهای ویدیویی گیمرها را وادار به فکر کردن درباره موضوعات و تصمیمگیری درباره آن میکنند. هنگام انجام بازیهای ویدیویی، تمام قسمتهای مغز فعال میشود تا در سطح بالاتری تمرکز کند.
بر اساس پیچیدگی بازیها، ممکن است گیمرها مجبور شوند به سرعت فکر کنند و اتفاقات را تجزیه و تحلیل کنند. انجام بازیهای ویدیویی با بخشهای عمیقتر مغز درگیر میشود که رشد و مهارتهای تفکر انتقادی را بهبود میبخشد.
انجام بازیهای ویدیویی با مقاصد و اهداف خاصی همراه است. به این ترتیب هنگامی که گیمرها به آن پیروزی دست مییابند، رضایت زیادی را تجربه میکنند و حسی خوشایندی در آنها ایجاد میشود. هنگامیکه این حس موفقیت بیشتر میشود که در بازی به بازیکن جام یا نشان ویژهای اعطا شود. در این حالت گیمرها برای به کسب جامها و نشانهای بیشتر، دقت و تلاش بیشتری را صرف بازی میکنند.
انجام بازیهای ویدیویی موجب بهبود آسیبهای روانی و حتی جسمی گیمرها میشود. علت این است که بازیهای ویدیویی به عنوان یک منحرف کننده درد و آسیب روانی عمل میکنند.
انجام آنها به افرادی که دچار اختلالات روانی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال بیشفعالی کمبود توجه (ADHD) و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) هستند بسیار تاثیرگذار است.
معرفی بازیهای ویدیویی که باعث تقویت چشم میشود.
بسیاری از افراد تصور میکنند بازیهای ویدیویی تاثیرات منفی بر کودکان آنها دارد. بر اساس مطالعات انجام شده، کودکانی که در بیشتر موارد بازیهای ویدیویی با گیمپلی خشن را انجام میدهند تمایل بیشتری به احساسات و بروز رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان میدهند. برخی از مطالعات حاکی از آن است که اثر خشونت پس از انجام بازیهای ویدیویی ممکن است بیشتر شود.
اگر کودک شما علاقمند به بازیهای تیراندازی است بر روی مقاله 10 مورد از بهترین بازی های تیراندازی روبلاکس کلیک کنید.
در بیشتر این بازیها، اعمال خشونت موجب دریافت پاداش از سوی بازی میشود و به این ترتیب این خشونت بارها و بارها توسط کودک در بازی انجام میشود. بهعبارتی این پاداش موجب یادگیری رفتار خشونتآمیز توسط کودکان خواهد شد.
با این وجود، هنوز صحت این ادعا اثبات نشده است، برخی از کارشناسان از جمله هنری جنکینز از انستیتوی فناوری ماساچوست بیان کرده است، که انجام بازیهای محبوب مانند مسابقه مرگ، مورتال کمبت، Doom و Grand Theft Auto، موجب کاهش میزان جرایم توسط نوجوانان شده است.
بهعبارتی او در باره ی تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان و نوجوانان اینگونه بیان کرد؛ همیشه تعدادی از نوجوانان وجود خواهند داشت که زمان زیادی از وقت خود را به انجام بازیهای ویدیویی اختصاص میدهند و مرتکب جنایات خشونت آمیز میشوند. به این ترتیب افراد خشونت طلب بسیاری وجود دارند که از انجام بازیهای ویدیویی خشن نیز لذت میبرند. برخی از این بازیها با تشویق گیمرها به انجام رفتارهای خشونتآمیز به آنها پاداش میدهند و این رفتار را طبیعی جلوه میدهند.
از طرفی مطالعات دیگر در دانشگاه بوفالو نشان داد که انجام خشونت در دنیای مجازی، منجر به بروز رفتار بهتر در دنیای واقعی شود. و بازیکنانی که بازیهای خشن انجام میدهند، ممکن است نسبت به رفتار خود در دنیای مجازی احساس گناه کنند.
اگر تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان و نوجوانان موجب بروز رفتار و تاثیرات منفی بر سلامت روان کودکان و نوجوانان شود، بهتر است والدین نکات مهم در این خصوص را رعایت کنند. برخی از نکات مهم به شرح زیر میباشد.
در حالت کلی، انجام بازیهای ویدیویی خشن مانند تیراندازی و بازیهای جنگی برای سلامت روان کودکان پیشنهاد نمیشود. البته لازم است به این موضوع اشاره کنیم که همین بازیهای خشونتآمیز موجب تقویت سرعت عمل، حس جنگجویی و بقای افراد میشود.
اما بهطور کلی بهتر است کودک خود را به انجام بازیهای معمایی، پژوهشی، ساختوساز و استراتژیک تشویق کنید. انجام بازیهای استراتژیک یکی از بهترین بازیها برای کودکان است که موجب تقویت مهارتهای حل مسئله در آنها میشود.
شما میتوانید خرید گیفت کارت پلی استیشن پلاس و همچنین خرید گیفت کارت گوگل پلی برای تهیه بازیهای مناسب کودکان خود را از سایت ایران موجو انجام دهید.
برخی از مطالعات نشان میدهد که بازیهای ویدیویی خشونت آمیز برای سلامت روان مضر میباشند. اما در حقیقت بازیهایی که باعث تصمیمگیری و تفکر انتقادی میشوند، بر سلامت روان اثر مثبت دارند. توصیه میکنیم برای کودک و نوجوان خود محدودیتهای لازم را تعیین کنید، زیرا انجام بازیهای ویدیویی به تنهایی موجب آسیب به سلامت روان افراد نمیشوند، و این معتاد شدن به بازیهای ویدیویی است که زمینه بروز عوارض و اختلالات شخصیتی در افراد میشود.
بهتر است ساعات مشخصی را برای انجام بازی کودکان در نظر بگیرید. زیرا انجام بازیهای ویدیویی در مدت زمان طولانی منجر به گوشهگیر شدن و انزوای افراد میشود.در برخی موارد دیده میشود که گیمرها مانع از برقراری ارتباط با افراد نزدیک و دوستان خود میشوند و تمایلی به وقتگذرانی با آنها را ندارند. از این رو برای جلوگیری از این مشکلات، بهتر است ساعت مشخصی را برای بازی کودک خود تعیین کند.
جمعبندی
بهطور کلی، انجام بازیهای ویدیویی توسط کودکان تاثیرات مثبت بسیاری بر سلامت روان آنها دارد. بسیاری از کودکان میتوانند به کمک این بازیها استرس خود را از بین ببرند و خود را مشغول کنند. بیشتر والدین هنگامیکه کودک خود را در حال بازی کردن با موبایل یا پلی استیشن میبینند، بیشتر به آسیبها و خطرات احتمالی آن فکر میکنند تا مزایایی که این بازیها میتوانند داشته باشند. اما نکته مهم این است که در دنیای مدرن، بازیهای ویدیویی کمک زیادی به رشد مهارتهای کودک در مسیر زندگی او میکنند. امیدواریم این مطلب موردپسند شما واقع شده باشد. سپاس که تا پایان این مقاله همراه ما بودید. نظر شما در باره ی تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان و نوجوانان چیست؟
سوالات متداول
۱. تاثیر بازی های ویدیویی بر کودکان و نوجوانان و سلامت روانشان چیست؟
بازیهای ویدیویی استراتژیک و معمایی جهت تقویت احساسات مختلف در کودکان، نوجوانان و جوانان بسیار عالی است. انجام این بازیها توسط کودکان موجب تحریکات ذهنی، تقویت حس همکاری و انجام دادن کارها و تجربه حس شکست و تلاش میشود.
۲. چگونه باید تاثیر بازیهای ویدیویی بر سلامت روان کودکان را کنترل کرد؟
با تهیه بازیهای ویدیویی که متناسب با سن کودکان هستند و همچنین تعیین محدودیت زمان برای انجام بازی
۳. اثرات تربیتی بازیهای ویدیویی بر فرزندان چیست؟
بازیهای ویدیویی تاثیرات مثبت و منفی زیادی بر کودکان دارند. از اثرات منفی این بازیها میتوان به افزایش پرخاشگری، عدم تمایل به ارتباط با دیگران و اعتیاد به بازی اشاره کنیم. مدیریت استرس، ایجاد آرامش با بازی، تقویت مهارتها و تصمیمگیری در شرایط سخت از تاثیرات مثبت اسن بازیها هستند.
ثبت دیدگاه